15 Ekim 2010 Cuma

İşitme Cihazı Pilleri

İşitme cihazı pilleri 4 farklı model ve boyutta üretilmiş ve evrensel kodlarla ve renklerle tanımlamarak Dünyanın neresinde olurlarsa olsun işitme cihazı kullananlar için alınması kolay hale getirilmiştir.

1. 675 numaralı pil : Ambalajının ve pilin hava almasını engelleyen yapışkan etiketinin rengi mavidir. Genellikle kulak arkası cihazlarda kullanılır.
2. 13 numaralı pil : Ambalajının ve pilin hava almasını engelleyen yapışkan etiketinin rengi turuncudur. Genellilkle kulak içi modellerde kullanılır.
3. 10 numaralı pil : Ambalajının ve pilin hava almasını engelleyen yapışkan etiketinin rengi sarıdır.Genellilkle tam kulak içi modellerde kullanılır.
4. 312 numaralı pil :  Ambalajının ve pilin hava almasını engelleyen yapışkan etiketinin rengi kahverengidir..Genellilkle kulak içi modellerde kullanılır.









İşitme Cihaz Pillerinin Çalışma Prensibi
Bu piller 1.4 voltaj içerir ve Çinko-Hava (Zinc Air) kimsayal maddelerinin birbirine etkileşimiyle enerji üretirler bu yüzden satın aldığınız pilde hava geçirme deliklerini kapatan yapışkan etiketler vardır. Bu etiketler çıkarılarak ve cihaza takılmadan en az iki dakika beklenerek pilin hava ile teması sağlanır ve pil enerji üretmeye başlar.
İşitme Cihaz Pillerinin Kullanım Süreleri
İşitme cihazının günde kaç saat kullanıldığı, cihazın işitme kaybına bağlı olarak hangi güçte kullanıldığı, pilin kaç miliamper olduğu ve pilin son kullanma tarihi gibi bir çok neden pillerin kullanım sürelerini etkiler.
Bu pillerin raf ömrü 3 yıldır. Mümkün olduğunca son kullanma tarihi en uzun zaman aralığı olan pilleri almaya özen gösteriniz. Kullandığınız pilin kaç miliamper olduğunu öğrenin ve piyasada üretilen en yüksek miliamperli pili tercih edin. Cihazı kullanmadığınız durumlarda kapatarak pil tasarrufu yapabilirsiniz. Cihazınızı uzun süre kullanmayacaksanız, pili cihazdan çıkararak ve etiketini üstüne yapıştırarak pil ömrünü arttırabilirsiniz.
Cihazlarınızda kesinlikle saat pili kullanmayınız. Saat pilleri 1.5 Volttur ve cihazınıza zarar verir.

İşitme Cihazı Pillerini piyasadan %20 ye kadar ucuz ve kargo ödemeden  http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Harikalar_Dukkani/Isitme-Cihazi-Pilleri/ linkine tıklayarak alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder